Project

Penthouse

Geen categorie

Wijziging van functie en omvorming van de twee bovenste lagen van een kantoorgebouw tot penthouse met huiskantoor. Door een opening in het dak te maken werd een patio gecreëerd die van de flat een villa in de stad maakt.

Penthouse

Een kantoorgebouw uit de late sixties werd gerenoveerd. Op de begane grond werd een ruime commerciële ruimte ingericht, de bovenste twee lagen werden omgevormd tot een ruim duplex penthouse.

Door een ruime patiotuin in te brengen, ontstond een genereuze ‘Urban Villa’ met een verbluffend gevoel van ruimte en openheid. Diagonale doorzichten rondom de vijfendertig jarige boom, maken de patiotuin overal aanwezig. Deze planorganisatie zorgt ook voor privacy ten opzichte van het thuiskantoor dat mee in deze unit z’n onderkomen vindt.

De binnentuin verbindt en geeft vorm aan omliggende ruimtes, zoals de bibliotheek, de leefkeuken, tv-ruimte of slaapvertrekken. Open haarden in bibliotheek en keuken dragen bij tot het huis gevoel, niets herinnert meer aan het bouwblok van kantoren. Unieke verzichten rondom laten de stad voelen, zorgen voor een continue film van gebeurtenissen.

Elk moment is bijzonder. Het leven van de stad bruist, maar even goed zijn unieke wolkenformaties of de ondergaande zon telkens opnieuw een beleving, en geven ze ook rust na de werkdag. Bovenop het dak werd een klein zwembad met tegenstroom ingericht. Hier zwemt men richting kathedraal en overschouwt men de skyline.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Britselei
  • Plaats Antwerpen
  • Projecttitel Penthouse
  • Projectarchitect(en) Hans Verstuyft
  • Toeleveranciers false
  • Programma Omvorming van kantoor tot penthouse
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2014
  • Definitief ontwerp 01-10-2014
  • Aanvang bouw 27-08-2015
  • Oplevering 01-10-2014
  • Ontwerpbureau Hans Verstuyft Architecten
Reageer op dit artikel