Project

Parkgebouw Beatrixpark

Geen categorie

Aan de rand van het kinderbad in het monumentale deel van het Beatrixpark is een parkgebouw geplaatst. Het heeft een intrigerende combinatie van steen en duurzaam hout.

Parkgebouw Beatrixpark

Harmonieus met de omgeving

 

De bestaande karakteristieke gebogen arcade rondom het kinderbad is vertaald in de rondingen van het nieuwe parkgebouw. De dakrand komt op enkele plaatsen los van de gevel en vormt zo een luifel.

 

NobelWood®

Het gebouw is gevormd uit baksteen, afgewisseld met verticale houten geveldelen, beide in groen-grijstinten. De bakstenen plint loopt op enkele plaatsen door tot de dakrand, terwijl de houten dakrand soms omlaag loopt tot de massieve plint, zo grijpen de twee materialen in elkaar tot intrigerende combinatie van steen en hout en een spannend lijnenspel , zowel horizontaal als verticaal. Voor de houten geveldelen is NobelWood® gebruikt; een innovatie op houtgebied. Door naaldhout te impregneren met biopolymeren wordt een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout gecreëerd.

 

Duurzaam ontwerp

 

In het gebouw zijn duurzame maatregelen genomen, zoals FSC hout, een gras-kruiden dak en energiezuinige verlichting op bewegingsmelders. Door het gebruik van NobelWood® wordt er een extra dimensie duurzaamheid aan toegevoegd. NobelWood® is namelijk niet alleen afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, maar heeft ook duurzaamheidsklasse I. Het product kan in weer en wind 50 jaar minstens mee. 


Fotografie: Christian Richters www.christianrichters.de

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Beatrixpark -
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Parkgebouw Beatrixpark
  • Projectarchitect(en) Mark Prosman
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 16-10-2013
  • Opdrachtgever Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuid
  • Ontwerpbureau Marc Prosman
Reageer op dit artikel