Project

Parkeer-, woon-, winkelgebouw CAN in Amsterdam door Heren 5 architecten

Geen categorie

Het winkelcentrum Boven ‘t Y in Amsterdam Noord, transformeert tot Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). De inpassing van het grootschalige volume voor een parkeer-, woon- en winkelgebouw is de eerste fase van deze transformatie.Het programma bevat een passage met commerciële functies over twee lagen met daarboven een parkeergarage met ruim 800 parkeerplaatsen en 40 sociale huurwoningen.

Parkeer-, woon-, winkelgebouw CAN in Amsterdam door Heren 5 architecten

Het gebouw heeft de afmeting van een voetbalveld met een hoogte van 25 meter. Dat sluit niet aan op de schaal van de omgeving: het ’Plan van Gool’, een jaren zestig wijk met veel groen en schijfvormige bebouwing. Het gebouw is daarom, dankzij een efficiënt parkeersysteem van hellingbanen, opgedeeld in 4 losse schijven. In drie schijven wordt geparkeerd. In de vierde schijf wordt op het zuiden gewoond. Het geheel staat op een basement van winkelruimte. Aan de straatzijde worden het woonvolume opgedeeld in 11 verticale stadshuizen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Buikslotermeerplein
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Parkeer-, woon-, winkelgebouw CAN in Amsterdam door Heren 5 architecten
  • Adviseur installaties Cauberg-Huygen
  • Aannemer Heijmans Bouw Almere
  • Bouwmanagement Corsmit Raadgevend Ingenieurs
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 1 voetbalveld
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2009
  • Definitief ontwerp 01-01-2009
  • Aanvang bouw 01-02-2010
  • Oplevering 01-09-2009
  • Opdrachtgever ING Real Estate, Ymere
  • Ontwerpbureau Heren 5 architecten
Reageer op dit artikel