Project

Parkark in Utrecht

Geen categorie

Utrechters Hieke en Sietze wilden hun kleine stalen woonboot in de wijk Oog in Al vervangen voor een nieuwe ark. Dit ontwerp van BYTR Architecten is helemaal toegespitst op de publieke ligplaats (naast een drukke fietsroute door het park) en de eigen woonwensen: de precies geplaatste ramen bieden een afgewogen balans tussen privacy en maximale beleving van het park.

Parkark in Utrecht

De entreehal speelt een sleutelrol in de woonbeleving. De bezoeker, die vanaf de dijk het loopbruggetje naar de boot betreedt, treft een voordeur die nauwelijks iets van het interieur prijsgeeft. Bij binnenkomst is het contrast tussen verwachting en beleving het grootst. In plaats van een lage ruimte aan te treffen, opent de boot zich visueel naar boven en recht vooruit richting het park.

De hal biedt de mogelijkheid direct weer naar buiten te stappen richting dakterras of naar de afgemeerde vissersvlet. Tijdens de ontwerpsessies van BYTR Architecten is duidelijk gekozen voor een opzet van afzonderlijke woon- en eetkamer, allemaal zonder deuren met elkaar verbonden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Parkark in Utrecht
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 12-05-2014
Reageer op dit artikel