Project

Pantone Hotel in Brussel door Michel Penneman en Olivier Hannaert

Geen categorie

Kleurenmerk Pantone vroeg de Belgische architect Olivier Hannaert en interieurontwerper Michel Penneman haar eerste hotel in Brussel te ontwerpen. De opdrachtgever wil met het hotel, dat op een centrale plek in de stad ligt op een steenworp van de hippe Louizalaan, de zintuigen van de gasten prikkelen met een speciaal kleurenpalet. Dit wordt gecombineerd met goed uitgeruste gastenkamers die verrassend en speels zijn ingericht.

Pantone Hotel in Brussel door Michel Penneman en Olivier Hannaert

Het Pantone Hotel mikt op kosmopolitische avonturiers en op zakenlui die voor werkvergaderingen en businessconferenties, recepties en speciale evenementen, het hotel willen afhuren.
De Belgische interieurarchitect Michel Penneman en Belgisch architect Olivier Hannaert kleedden elk van de zeven verdiepingen aan in een verschillend kleurenpalet om de emoties van de gasten te bespelen. Ze gebruiken verschillende, nu eens levendige en dan weer zachte, schakeringen. Ook diende het ontwerp de verkoop van Pantone Universe-producten te faciliteren: van de koffiemokken Pantone Chip, een ontwerp van W2, tot de manchetknopen van Sonia Spencer en Alfa papierwaren en tassen.

Kleuren en kunstwerken

De gastenkamers hebben witte muren en bedden, die een zuivere en frisse achtergrond vormen voor de levendige kleuraccenten. Ook hangen er fotografische installaties van de Belgische fotograaf Victor Levy, die een spectrum van felle Pantone-kleuren bevatten en in elke kamer een unieke sfeer scheppen.

De twee standaardvergaderzalen van het Pantone Hotel op de bovenste verdieping zijn bestemd voor besloten evenementen en andere gelegenheden. De vergaderzalen bieden plaats aan maximaal 20 personen en zijn voorzien van de meest recente technische en audiovisuele snufjes. Het dakterras beschikt over een eigen bar en biedt plaats aan 100 gasten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Pantone Hotel in Brussel door Michel Penneman en Olivier Hannaert
  • Voorlopig ontwerp 01-07-2010
  • Definitief ontwerp 01-07-2010
  • Aanvang bouw 22-07-2010
  • Oplevering 01-07-2010
Reageer op dit artikel