Project

Orthodontiepraktijk Arnhem

Geen categorie

De orthodontiepraktijk is gebouwd op een driehoekig stukje restgroen nabij een wijkwinkelcentrum. Aan de voorzijde van de locatie ligt een drukke wijkontsluitingsweg. Aan de andere zijde liggen de parkeerplaatsen van het winkelcentrum en de toegangsweg hier naartoe. Het markante driehoekige gebouw definieert de oorspronkelijke stedelijke restruimte in gevormde buitenruimten.

Orthodontiepraktijk Arnhem

Op de begane grond bevindt zich de orthodontiepraktijk en op de eerste verdieping de privé-ruimten van de praktijk en een bovenwoning. De begane grond is opgetild om afstand tot het maaiveld en het autoverkeer te creëren. De entreeruimte over twee verdiepingen is gesitueerd nabij het naast gelegen wijkwinkelcentrum. Vanuit de entree doorsnijdt een hoge gangruimte het gebouw. Een daklicht zorgt voor daglicht midden in het volume. De gang mondt uit in een tweeverdiepingen hoge videruimte. Deze ruimte, georiënteerd op het zuiden, compenseert het ontbreken van een privé buitenruimte. De gevelopeningen zijn zo gesitueerd dat zo min mogelijk van het autoverkeer om het gebouw heen wordt ervaren, en uitzicht wordt geboden op doorzichten naar de groene buitenruimte in de omgeving. De inrichting en het vaste meubilair zijn ook door ons ontworpen. Voor dit project is ons in 1996 de architectuurprijs van de stad Arnhem, de Heuvelinkprijs, toegekend.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Groningensingel 1047
  • Plaats Arnhem
  • Projecttitel Orthodontiepraktijk Arnhem
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 15-11-2011
  • Ontwerpbureau Van de Looi en Jacobs Architecten
Reageer op dit artikel