Project

O residence

Geen categorie

Dit project gaat over de ouderlijke woning van de ontwerper (Arjaan De Feyter) zelf. Het is niet eenvoudig een woning te restylen waaraan je zelf gehecht bent. Zeker niet wanneer je eigen vader deze ontworpen heeft. Het ontwerp moest de woning een flinke opfrisbeurt geven zonder afbreuk te doen aan het werk van zijn vader, architect.

O residence

De woning is gebouwd in de volle jaren tachtig en was toe aan een tweede adem. Het bureau kreeg gezien de omstandigheden carte-blanche.De bouwvrouw en Interieurarchitect waren van mening dat de typische stijl uit de jaren tachtig bewaard moest blijven. De woning werd destijds echter nooit volledig afgewerkt. Dit was dus de ideale moment om het geheel te doen herleven en het hedendaagser te maken.

De keuken werd al onder handen genomen tijdens Arjaan’s studieperiode,vervolgens werd de gelijkvloers aangepakt en deed het dienst als startend Ontwerpbureau. De woning is als het ware een afdruk van verschillende generaties en periodes van vader & zoon.Door te spelen met niveauverschillen werd de ruimte optimaal benut. In de gang werd het plafond bewust laag gehouden zodat de leefruimte erboven meer ruimte kreeg.

Bij de renovatie bleek dat er een lege ruimte was tussen de twee betonplaten. Deze ruimte wordt nu benut als opslagplaats voor het hout voor de kachel. De kachelpijp trekt het zicht naar boven, naar de vide die het licht van bovenuit naar binnen haalt.De bakstenen muren zijn witgeschilderd om het ruimtelijke effect te vergroten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Ludwig Burchardstraat 27
  • Plaats Antwerpen Linkeroever
  • Projecttitel O residence
  • Projectarchitect(en) Arjaan De Feyter
  • Toeleveranciers false
  • Programma Interieur
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 01-09-2012
  • Opdrachtgever Orlent
  • Ontwerpbureau Ontwerpbureau arjaan de feyter
Reageer op dit artikel