Project

Nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw in Noordwijk (ZH)

Geen categorie

Het kantoor met drie bouwlagen heeft een mooie rode baksteengevel. De hoeken van de voorgevel zijn uitgebouwd met twee ovale torens die asymmetrisch georiënteerd zijn. De dakranden lateien en gevelkolommen zijn van zandkleurige minerale architectonische beton.

Nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw in Noordwijk (ZH)

 

 

 

Bij het betreden van het kantoor komt men in een ovale hal waar via de vide in de verdiepingsvloeren de volledige hoogte van het gebouw is te ervaren. De liftschacht schiet hier omhoog tussen de gekromde trappen. Rondom dit atrium zijn de kantoorruimten gegroepeerd. De vergaderkamer op de eerste etage hangt vrij in deze ruimte. De bedrijfshal aan de achterzijde is een staalconstructie. Speciaal voor dit project werd een aluminium gevel beplating ontworpen. Door het verdiepte plankprofiel ontstaat bij zonnig weer een levendige horizontale schaduwwerking.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Keyserswey 30
  • Plaats Noordwijk
  • Projecttitel Nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw in Noordwijk (ZH)
  • Projectarchitect(en) ir. Sandro Sierhuis
  • Adviseur installaties Caltek B.V.
  • Aannemer Taverne B.V.
  • Bouwmanagement Ingenieursbureau Van Dijke B.V.
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 3545 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2954 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2001
  • Definitief ontwerp 01-01-2001
  • Aanvang bouw 03-01-2011
  • Oplevering 01-12-2002
  • Opdrachtgever Taverne B.V.
  • Ontwerpbureau Architectenbureau Sierhuis
Reageer op dit artikel