Project

MRNXSTR317

Geen categorie

De wens van de verhuurder om de zolderruimte mogelijk ook in twee losse delen te verhuren, is gerespecteerd door de toilet- en pantryruimte zo te ontwerpen dat deze vanuit de gemeenschappelijke verkeersruimte, het trappenhuis, te ontsluiten. En de vergaderruimtes, de bestaande ruimte met tussenvloer en de kantoorruimte welke grenst aan deze vergaderruimtes, zijn afsluitbaar ontworpen door het toepassen van houten puien met invulling van glaspanelen en houten deuren.

MRNXSTR317

Door te werken met flexibele werkplekken en verrijdbare- en multifunctionele opbergmeubels is de ruimte multifunctioneel te gebruiken, voor bijvoorbeeld het organiseren van lezingen, recepties, ontvangst van toeristen van de rondvaartboten of te gebruiken door de plaatselijke yoga-club buiten kantooruren.

In het ontwerp is tevens rekening gehouden met duurzaamheid, door het toepassen van b.v. vloerverwarming en led verlichting, te werken met materialen als b.v. sloophout en steigerplanken, gebruik te maken van natuurlijke ventilatie en daglicht en door het gebruiken en uitbreiden van de bestaande installatie.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Marnixstraat 317
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel MRNXSTR317
  • Projectarchitect(en) Frederike Dollekamp
  • Toeleveranciers false
  • Programma herbestemming
  • Voorlopig ontwerp 27-08-2012
  • Definitief ontwerp 27-08-2012
  • Aanvang bouw 05-07-2012
  • Oplevering 21-10-2011
  • Opdrachtgever aik - APO Immobilien-Kapitalanlagegesellschaft mbH
  • Ontwerpbureau bouwadvies HB 27
Reageer op dit artikel