Project

MFA De Vlier

Geen categorie

In Winterswijk-Oost vindt een kleinschalige gebiedsontwikkeling plaats. Die nieuwe multifunctionele accommodatie van de wijk zal hier ook ondergebracht worden. Een brede school bestaande uit een basisschool, kinderdagopvang, bso en sporthal.

MFA De Vlier

Het gebied De Vliertuin wordt het groene hart van de woonwijk en geeft een belangrijk nieuwe ruimtelijke en sociale impuls. De nieuwe accommodatie wordt ingepast in een groene omgeving die gekenmerkt wordt door grote monumentale bomen.

Het gebouw heeft door zijn opzet een hoge mate van flexibiliteit. De organisatie van de plattegronden is gebaseerd op meervoudig ruimtegebruik. Ruimten kunnen eenvoudige geschakeld worden tot grote multifunctionele zalen. Gangen bestaan niet meer, zij maken onderdeel uit van de verschillende les- en speelclusters.

Er is gekozen voor een lint dat een markant deel van de tuin bestrijkt en daarmee een maximale interactie aangaat. In dit lint is de sporthal opgenomen als een onderscheidende doos met groengevels die aansluiting vinden bij de monumentale bomen.

Op de koppen en knikpunten van het gebouw zijn de entrees gesitueerd. De verschillende gebruikers krijgen hiermee een eigen, herkenbare en prominente entree.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Vredenseweg 84
  • Plaats Winterswijk
  • Projecttitel MFA De Vlier
  • Projectarchitect(en) Jorissen Simonetti architecten
  • Toeleveranciers false
  • Programma MFA
  • Aanvang bouw 09-09-2013
  • Opdrachtgever Woningstichting De Woonplaats
  • Ontwerpbureau Jorissen Simonetti architecten
Reageer op dit artikel