Project

Het kantoorgebouw uit eind jaren 80 was sterk verouderd en paste niet bij de uitstraling van de moderne onderneming. Echter de ligging, bereikbaarheid en de parkeervoorzieningen voldeden prima. M+R heeft voor het project een plan ontwikkeld waarbij de verschijningsvorm is geoptimaliseerd, het gebouw gerevitaliseerd en geschikt gemaakt voor een innovatieve werkomgeving.

Mazars

Op verzoek van Mazars heeft M+R een ruimtestudie gemaakt om te onderzoeken of het gebouw geschikt kon worden gemaakt voor het huisvesten van de beide vestigingen en welke indelingsvarianten zouden kunnen worden gerealiseerd. Gelijktijdig is Mazars in onderhandeling gegaan met de verhuurder (eigenaren zijn twee pensioenfondsen die worden vertegenwoordigd door Insinger de Beaufort) van het pand. Omdat het gebouw enerzijds sterk was verouderd en de verhuurder geen andere gegadigden had, was er ruimte om samen tot een passende deal te komen. Er kwam een overeenkomst tussen Mazars en de verhuurder, een huurcontract van 10 jaar, een aantal maanden huurvrije periode en een eenmalige investering in het gebouw van 1,5 miljoen door de eigenaren.

De investering was gebaseerd op de ontwerpplannen van M+R.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Druivenstraat 1
  • Plaats Breda
  • Projecttitel Mazars
  • Projectarchitect(en) Hans Marechal
  • Toeleveranciers false
  • Programma verbouw, revitalisatie en herinrichting kantoorgebouw
  • Voorlopig ontwerp 15-08-2013
  • Definitief ontwerp 15-08-2013
  • Aanvang bouw 14-08-2013
  • Oplevering 28-12-2012
  • Opdrachtgever Mazars
  • Ontwerpbureau M+R interior architecture
Reageer op dit artikel