Project

Twee oude aanpalende slaapkamers ‘omtoveren’ tot aangename, verfrissende slaapruimtes met tussenin nog een badkamer. Beperking: zeer beperkte oppervlaktes en geen spoor van af- en aanvoer noch ventilatie voorzien. De beschikbare vierkante meters werden helemaal uitgepuurd – zonder de ruimtes te overladen. We hebben letterlijk en figuurlijk extra kubieke meters bijgecreëerd door veel van het programma in de muren in te bouwen.

MATT

We zijn vertrokken van een Alpijnse chalet look. In de ene kamer stulpt die naar buiten, in de andere kamer naar binnen. De ene zit in de chalet, de andere kijkt ernaar. Zo hebben we één slaapkamer voorzien van een grote, echt diepe kast waarin ook een bed met de afmeting van een twijfelaar is ingewerkt. Het dennenfineer maakt de ruimte tegelijk warm en open in relatie met het witte, Alpijns dus. Vanuit de chalet hebben we zicht op het berkenbos. Via een schuif/trapje geraak je in het bed. De wanden van de badkamer, ingewerkt tussen beide kamers, zijn de chalet.

In de badkamer geeft een gele vola kraan en een epoxy vloer in dezelfde ral kleur hetzelfde vrolijke effect. De badkamer ziet er groter uit dan ze in werkelijkheid is, door de spiegel en het consequent betegelen van muren en plafond.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel MATT
  • Projectarchitect(en) johan van staeyen
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 29-08-2013
  • Definitief ontwerp 29-08-2013
  • Aanvang bouw 29-08-2013
  • Oplevering 29-08-2013
  • Ontwerpbureau van staeyen interieur architecten
Reageer op dit artikel