Project

Magazijn TRS in Noordwijk door cepezed

Geen categorie

TRS is gespecialiseerd in koelsystemen voor vrachtwagens. De onderneming had verschillende gebouwen die zijn samengebracht in een nieuw pand. Dit is opgezet als één langwerpig en rechthoekig volume dat deels dubbelhoog is en deels twee bouwlagen beslaat. Hierbinnen is het hele programma ondergebracht, bestaande uit kantoren, werkplaatsen, sanitaire en facilitaire voorzieningen, magazijn, bergruimte en de bedrijfskantine.

Magazijn TRS in Noordwijk door cepezed

De indeling is gebaseerd op een grid van 5400 mm, juist geschikt voor een overheaddeur of vrachtwagen. Langs de Scheysloot wordt het aanzicht gekenmerkt door vijftien overheaddeuren op een rij. Hierdoor rijden de wagens naar binnen die een koelingsysteem behoeven.

Architectenbureau cepezed heeft het bouwvolume op tweederde van de lengte overdwars doorsneden met een strook van drie moduulmaten breed. Hier zijn op de begane grond het magazijn, het kantoor van de montagewerkplaats en de entree voor het werkplaatspersoneel gevestigd. Op de verdieping bevinden zich de kleedkamers en wasruimtes, de bedrijfskantine en een dakterras. Naast deze strook doet een open ruimte van vier moduulmaten breed dienst als berging.

Optisch is alles verbonden door doorzichten

Langs de provinciale weg richting Noordwijkerhout ligt aan de noordwestelijke gebouwkop een entreepatio voorzien van een elektrisch bediende taatspoort. Deze is bedoeld voor klanten en kantoorpersoneel, is bekleed met zwart gravel en wordt gevolgd door een ruim veertien meter diepe strook die de helft van de totale gebouwlengte beslaat en doorloopt tot aan het dakterras. Op de verdieping zijn hierin kantoren, pantry’s, toiletten en het archief ondergebracht; op de begane grond worden de koelsystemen geassembleerd. Deze ruimtes sluiten aan op de montagehal waar de vrachtwagens staan. Doorzichten verbinden alle gebouwonderdelen optisch met elkaar.

Uitbreidbaar

Het pand is zowel in- als extern goed uitbreidbaar. In het bouwdeel dat nu dienst doet als berging is aan de zijde van de provinciale weg eenvoudig een extra vloerveld van ruim 200 meter in te passen, terwijl het gebouwstramien eenvoudig is voort te zetten op de beschikbare grond naast het huidige pand.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Scheysloot 71
  • Plaats Noordwijk
  • Projecttitel Magazijn TRS in Noordwijk door cepezed
  • Voorlopig ontwerp 05-07-2011
  • Definitief ontwerp 05-07-2011
  • Aanvang bouw 08-07-2011
  • Oplevering 05-07-2011
  • Ontwerpbureau cepezed
Reageer op dit artikel