Project

Lomocubes

Geen categorie

Wonen aan een Zwitsers bergmeer draait vooral om uitzicht. Motta Papiani Architetti vertaalde dit in bijzondere appartementen voor een hoog segment. De gevel valt op door uitkragende glazen balkons en boxen die uitkijken over het meer van Lugano. Tevens zijn alle plattegronden sterk op het meer gericht.

Lomocubes

Trappen, liften en circulatie liggen aan de achterzijde van het blok. De hieraan gelegen entrees van de appartementen komen direct uit in een dramatische corridor. Deze perspectiefassen zijn gericht op het water en leiden tot panoramische uitzichten vanuit elk appartement.

De plattegronden zijn zeer open en ruim opgezet. Door het vele glas en te openen geveldelen vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Elk appartement heeft een balkon en glazen kamer die aan de gevel zijn gehangen. Door de minimalistische detaillering kun je onder een hoek van 270 graden over het meer heen kijken. De achtergevel bestaat uit een metalen structuur met houten panelen die de loggia’s van de master bedrooms afschermen.

 

 

Op de begane grond zijn gemeenschappelijke voorzieningen aangelegd. Naast een tuin met zwembad beschikken de bewoners over een fitnessruimte en een spa. De hal is vormgegeven als expositieruimte en heeft hiervoor beweegbare wandpanelen. De rijke materialen geven het complex een luxe karakter. De vloeren zijn van travertijn natuursteen en eikenhouten, in de gevel is gebronsd koper en hout toegepast.

De bovenste verdieping is door MPA Motta Mapiani Architetti opgevat als een private villa. Dit appartement is tot in de kleinste details uitgewerkt en volledig ingericht. Zo zijn er bijvoorbeeld deurkrukken op maat gemaakt. Opvallend is tevens het zwembad op het dak, dat evenals de andere boxen drie meter uit de gevel steekt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Via Sassa 10
  • Plaats Lugano
  • Projecttitel Lomocubes
  • Projectarchitect(en) Motta Mapiani
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2009
  • Aanvang bouw 01-07-2014
  • Oplevering 01-07-2013
  • Opdrachtgever Alessandro Lo Monaco
  • Ontwerpbureau MPA Motta Mapiani Architetti
Reageer op dit artikel