Project

Logeerhuis in Aldeboarn

Geen categorie

Voorheen stond op deze plek een dubbele garage. Voor het logeerhuis is de fundering behouden en opnieuw ingezet. De nieuwbouw is te lezen als een extrusie van de doorsnede van het woonhuis. Voor het ontwerp tekende Rob van Vugt

Logeerhuis in Aldeboarn

 

 

Twee punten archetypische woonhuis zijn versleept, waardoor het logeerhuis een nieuw perspectief krijgt. Om de constructie licht te houden is gekozen voor een houtskelet doosconstructie, welke aan de buitenkant is bekleed met houten delen.

Voor het houtsoort Sapucaia is door Rob van Vugt gekozen om de kleur van de vergrijzing, die de kleur van de grijze dakpannen benadert. De nieuwe kozijnen zijn tevens in deze tint gekozen, zodat na verloop van tijd alle verschillende delen een eenheid gaan vormen. Op die manier wordt het woonhuis beëindigt met een abstract volume.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Wjitteringswei 122
  • Plaats Aldeboarn
  • Projecttitel Logeerhuis in Aldeboarn
  • Projectarchitect(en) Rob van Vugt
  • Adviseur installaties Van Veen Installatietechniek, Mildam
  • Aannemer Timmer en PR Blom, Ureterp
  • Bouwmanagement Jansen Wesselink Raadgevend ingenieursbureau, Drachten
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 70 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 40 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2009
  • Definitief ontwerp 01-02-2010
  • Aanvang bouw 15-11-2011
  • Oplevering 01-08-2011
  • Bouwsom inclusief installaties (€) € 90.440,- incl btw
  • Bouwsom exclusief installaties (€) € 84.490,- incl btw
  • Opdrachtgever Familie Van der Zee, Aldeboarn
  • Ontwerpbureau Rob van Vugt, Eindhoven
Reageer op dit artikel