Project

ARC18: @Leisure The Cloud Amsterdam – D/DOCK

Interieur

Een werklandschap waarin vitaliteit, gezondheid en community building centraal staan. De grote diversiteit en balans in het ontwerp heeft bijgedragen aan een bewezen toename in medewerkers tevredenheid, productiviteit en rentabiliteit van @Leisure.

toelichting door D/DOCK

  • Het hele interieur is ontworpen volgens de Design Qualities van het Healing Office concept, wat betekent dat alle werktypologieën, de flow, de gekozen materialen en de vormen worden gevalideerd door de richtlijnen van omgevingspsychologie.
  • Ook is in het ontwerp Furnify’s second life meubilair ingezet en is de materialisatie conform BREEAM Excellent toegepast.
  • Het nieuwe kantoor is verspreid over een verdieping rond een centrale vide. Dit verhoogt de gemeenschapssterkte, de interne communicatie en de natuurlijke lichtval.
  • Het kantoor is ingericht op zowel geplande samenwerkingsmomenten als onverwachte. De werkplek is flexibel en hybride en gemakkelijk aan te passen aan de individuele werkstijlen van de medewerkers.
  • Ruimtes voor interactie & communicatie én ruimtes voor stilte, concentratie en focus zijn allen vertegenwoordigd.
  • Het ontwerp varieert van ruimte tot ruimte. Daarom is elke vergaderruimte op een unieke manier ontworpen, net als de open werkruimtes. Aandacht voor accessoires, tactiele materialen en inspirerende grafische elementen verbeteren de speelsheid en de emotionele connectie met een ruimte.
  • Natuurlijke elementen zoals groen, daglicht en aaibare materialen verhogen de energie en het welzijn van de medewerkers.
  • De werkomgeving is voor @Leisure een verlenging van hun re-branding proces: “We create happiness”. Dit werkten wij uit in het ontwerp door gebruik te maken van het sijlconcept ‘Four seasons of holiday: Summer, Winter, Autumn en Spring’.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres The Cloud Amsterdam, Meester Treublaan 7, 1097 DP
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel @Leisure The Cloud Amsterdam
  • Projectarchitect(en) D/DOCK
  • Medewerkers Francesco Messori, Lily Lee, Ariadna Costas, Martijn Cedee, Peter Draaijer, Sabrina van Dongen
  • Adviseur akoestiek D/DOCK
  • Aannemer Biltz, Intos, Boermans, QbiQ, Furnify
  • Interieurarchitect D/DOCK
  • Bouwmanagement D/DOCK Projects
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 2.100
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 1.500
  • Voorlopig ontwerp June 2016
  • Definitief ontwerp September 2016
  • Aanvang bouw Oktober 2016
  • Oplevering oktober 2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 1.1 M
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 850.000
  • Opdrachtgever @LEisure Holding
  • Ontwerpbureau D/DOCK

Locatie

Reageer op dit artikel