Project

La Façade, Den Bosch

Geen categorie

In stedebouwkundige zin mist het stationsgebied Den Bosch aan de oostzijde een afbakening van het plein. diederendirrix ontwierp een gesloten bouwblok als afronding van de locatie. Het blok definieert het volume van het plein en maakt een handreiking naar het station en het achterliggende paleiskwartier.

In architectonische zin wordt een eigentijdse, vocabulaire aansluiting gezocht met zowel historische motieven als de meer formele architectuur rond het station. Het gevelmotief bundelt schaal, geleding en detail in een eigenzinnige wand die een impuls geeft aan het plein.

Het nieuwbouw kantoorgebouw La Façade in ’s-Hertogenbosch ontving het BREEAM-NL certificaat Very Good en heeft daarnaast ook een Groenverklaring en het energielabel (A+) behaald. Het bouwkundig ontwerp is geoptimaliseerd door te kiezen voor een robuuste, duurzame onderhoudsarme detaillering. De gevelopeningen zijn dusdanig van positie en verhouding dat ze voorzien in voldoende daglicht met behoud van interne flexibiliteit.

De vloervelden zijn vrij indeelbaar door de vrije overspanning van de vloervelden. La Façade maakt onder andere gebruik van zonnepanelen, een zuinige klimaatinstallatie, zuinige liften, milieubewust en duurzaam materiaalgebruik waaronder FSC hout en waterbesparend sanitair. De gebouwen zijn geschikt voor het Nieuwe Werken, waarbij de gebruiker en zijn gezondheid centraal staat, door bijvoorbeeld rekening te houden met het daglicht en het uitzicht. 

Ontwerp en realisatie

  • Adres Stationsplein 14
  • Plaats Den Bosch
  • Projecttitel La Façade, Den Bosch
  • Projectarchitect(en) Bert Dirrix
  • Toeleveranciers false
  • Programma 2 kantoorgebouwen
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2011
  • Definitief ontwerp 01-05-2011
  • Aanvang bouw 04-03-2014
  • Oplevering 01-01-2013
  • Opdrachtgever Heijmans Vastgoed
  • Ontwerpbureau diederendirrix architecten
Reageer op dit artikel