Project

Kulturhus Drempt

Geen categorie

Het Kulturhus is gesitueerd op de overgang van dorp en platteland. De opzet van het ontwerp voor het Kulturhus in Drempt sluit goed aan op de landschappelijke context ter plaatse. Gekozen is voor de typologie van het boerenerf waarop het Kulturhus is vormgegeven als een ensemble van gebouwen.

Kulturhus Drempt

De kenmerkende typologie van het gebouw is op een moderne wijze vormgegeven. Strakke, uit metselwerk opgetrokken, bouwmassa’s met grote (omkaderde) vensters en daken. De daken zijn bekleed met vlakke keramische pannen en worden van elkaar gescheiden door een transparant bouwdeel met overwegend ondersteunende functies – de zogenaamde tuinkamers – die een mooie interactie aangaan met het omringende polderlandschap.

Het gebouw herbergt meerdere gebruikers. Zo zijn een basisschool, een kinderdagopvang en een buitenschoolse opvang ondergebracht. Daarnaast is er een multifunctionele zaal die gebruikt wordt door de school voor bewegingsonderwijs, schoolactiviteiten, musical e.d. en daarnaast door de verenigingen en bewoners. De zaal grenst aan het dorpshuis met daarin een bar, vergaderruimten en een bowlingbaan en is door de toegepaste panelenwanden flexibel te gebruiken en te koppelen.


 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Kerkstraat 87
  • Plaats Drempt
  • Projecttitel Kulturhus Drempt
  • Projectarchitect(en) Jorissen Simonetti architecten
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 29-04-2014
  • Ontwerpbureau Jorissen Simonetti architecten
Reageer op dit artikel