Project

Kristalbelevenis Swarovski in Tirol door Snøhetta

Geen categorie

Ter gelegenheid van het 120-jarig jubileum van Swarovski in Tirol is aan Snøhetta gevraagd een uitbreiding te bedenken voor de kristalbelevenis die onlangs is heropend. De Noorse architecten werkten hiervoor samen met CAO PERROT en s_o_s architekten.

Kristalbelevenis Swarovski in Tirol door Snøhetta

Snøhetta heeft drie elementen aan de uitbreiding toegevoegd: een speeltoren met bijbehorende speeltuin, een winkelentree en een café en restaurant. 

Snohetta_Swarovski_Kristalbelevenis 

Speeltoren en speeltuin

Om alle bezoekers de wereld van de Swarovski Kristallen te laten beleven en met name de kinderen, is een 20 meter hoge speeltoren geplaatst waarin op vier (verticale) niveaus een innovatieve experience is bedacht waarin kinderen op een innovatieve manier kunnen ontdekken en spelen waaronder klimmen in een 14 meter hoog klimnet.

De gevel van toren bevat 160 kristallen waarin er geen op elkaar lijken. De panelen zijn voorzien van een geprint patroon bestaande uit kleine motiefjes die verwijzen naar de geschiedenis van Swarovski. De toren is transparant opgezet waardoor alle activiteiten binnen van buiten zichtbaar zijn. In het donker, licht de gevel door de omliggende Crystal Cloud en Spiegelvijver, op.

Dit deel van de beleveniswereld voor kinderen van alle leeftijden is afgerond met een innovatieve openlucht speeltuin met staal en hout waarin kinderen verschillende activiteiten kunnen uitoefenen.  

Snohetta_Swarovski_Kristalbelevenis 

Cafe en restaurant

Het cafe en restaurant is vormgegeven als een paviljoen dat deel uitmaakt van de tuin. In de organisch gevormde structuur lijken de uitzichten op het omliggende landschap in een lijst gevangen. Licht wuivende pilaren en plafonds accentueren de impressie van vorm en licht, mede dankzij het toegepaste materiaal bedekt met Swarovski kristallen.

Snohetta_Swarovski_Kristalbelevenis

Winkel

Het ontwerp voor de winkelingang is uitgevoerd als een installatie van licht en geluid, als een soort tijdsreis. Kilometers gloeiende draden in een spiraal gevormde tunnel leiden de bezoekers, onder begeleiding van een interactieve muziekinstallatie, in het nieuwe winkelgedeelte.

 

 

 

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Wattens
  • Projecttitel Kristalbelevenis Swarovski in Tirol door Snøhetta
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 7,5 ha
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2012
  • Definitief ontwerp 01-01-2012
  • Aanvang bouw 21-05-2015
  • Oplevering 30-04-2015
  • Opdrachtgever Swarovski Crystal Worlds
  • Ontwerpbureau Snøhetta
Reageer op dit artikel