Project

Ketelhuis Ceres TU/e

Geen categorie

Het Ketelhuis Ceres is omgebouwd tot representatief onderkomen voor het onderzoeksinstituut ICMS.
De voor het gebouw kenmerkende ingenieurskwaliteit is bij de herbestemming op een uitdagende manier ter hand genomen. De dialoog tussen oud en nieuw vindt plaats vanuit een groot respect voor de oorspronkelijke architectuur. Door de transformatie komt de pure ruimtelijkheid van het gebouw tevoorschijn.

Ketelhuis Ceres TU/e
gebouw Ceres met oude installaties, voorheen Ketelhuis TUe

In de omvorming is de oorspronkelijke bakstenen zuidgevel geherinterpreteerd. Er is een gevel ontwikkeld die in licht en lucht kan voorzien maar toch het kenmerkende gesloten karakter behoudt. Door de lamellenwerking van de metalen frames komt het vlak overhoeks gesloten over, refererend aan de oude muur. Frontaal gezien opent de gevel zich door de glazen vlakken die door hun behandeling een grote zonwerende kwaliteit hebben.

In het gebouw is een zeer divers programma ondergebracht, georganiseerd rond de centrale atriumruimte. De inrichting is afgestemd op de ambitie van de gebruiker en op de monumentale ruimtelijkheid die het gebouw biedt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Den Dolech 2
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Ketelhuis Ceres TU/e
  • Projectarchitect(en) Rob Meurders / Bert Dirrix
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoor en onderwijsgebouw
  • Voorlopig ontwerp 01-03-2010
  • Definitief ontwerp 01-07-2010
  • Aanvang bouw 02-09-2013
  • Oplevering 01-07-2012
  • Opdrachtgever Dienst Huisvesting Technische Universiteit Eindhoven
  • Ontwerpbureau diederendirrix architecten
Reageer op dit artikel