Project

Kasteel Coevorden

Geen categorie

Het uit de elfde eeuw stammende kasteel en aangrenzende gouvernement in Coevorden hebben een nieuwe invulling gekregen. De historische panden zijn naar ontwerp van B+O Architectuur en Interieur verbouwd tot Châteauhotel.

Kasteel Coevorden

De voorlaatste aanpassing van het kasteel dateert uit 1972. Tijdens deze aanpassing hebben de muren een zalmroze kleur kregen. Die kleurlaag is vakkundig verwijderd, zodat de authentieke buitenmuur weer zichtbaar werd.

 

Tot enkele jaren geleden fungeerden beide gebouwen als stadhuis en trouwlocatie. Vanaf de jaren zeventig zijn, met name aan het gouvernement, vele niet-eigen accenten toegevoegd, zoals dik isolatiemateriaal voorzien van spachtelputz en groene stalen kozijnen. Het staal is vervangen door hout en het formaat van de ramen is aangepast naar de oorspronkelijke klassieke verhouding.

 

Hierdoor is het gouvernement weer symmetrisch en in balans gebracht. Het vernieuwde kasteel heeft een stuk karakter terug gebracht in de historische binnenstad en Coevorden gastronomisch op de kaart gezet.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Kasteel 29
  • Plaats Coevorden
  • Projecttitel Kasteel Coevorden
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 01-07-2013
  • Opdrachtgever Kasteel Coevorden
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur
Reageer op dit artikel