Project

Kantoorpand

Geen categorie

Op een zichtlocatie aan de A28 in Beilen heeft B+O Architectuur en Interieur een eigentijds en duurzaam kantoorpand ontworpen, in opdracht van een zorgbemiddelingsbureau.

Kantoorpand
foto Harry Cock

Het kantoorpand wordt gekenmerkt door geheel glazen gevels. Ook de binnenwanden tussen de kantoren en de gangen zijn grotendeels van glas. Ter voorkoming van oververhitting zijn aan de buitenkant houten lamellen aangebracht. Tussen de gevels en de lamellen zijn glazenwasbalkons aangebracht. Op de kop van het kantoorpand steekt de kantine als een glazen box naar buiten, dwars door de houten lamellen.
De entree van het kantoorpand is ondergebracht in een geheel met oranje dakpannen bekleed huisje. Dit huisje is afgeleid van het logo van het zorgbemiddelingsbureau.

Het kantoorpand is zodanig ontworpen, dat het eenvoudig uitgebreid kan worden door aan de achterzijde een strook kantoren bij te bouwen tegen de gang, die nu nog maar aan een zijde voorzien is van kantoren.

Het duurzame karakter van het pand komt ondermeer tot uiting in de onderhoudsarme materialen, de warmtepomp (waarmee zowel verwarmd als gekoeld kan worden) en het ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning. Ook hoeft door de glazen gevels de verlichting overdag niet branden.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Dambroeken 10
  • Plaats Beilen
  • Projecttitel Kantoorpand
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 22-05-2014
  • Oplevering 01-01-2009
  • Opdrachtgever Zorgmakelaar
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur B.V.
Reageer op dit artikel