Project

Kantoor Océ-Nederland in ’s-Hertogenbosch door Architectenbureau De Twee Snoeken

Geen categorie

Het nieuwe interieur van Océ-Nederland in toont de drukkwaliteiten
van de machines van het bedrijf. Het
kantoor fungeert als informele showroom, van de nieuwste apparatuur op de
werkvloer tot de door Océ gedrukte kunst aan de wanden. Daarbij geven het
gebruik van sterke kleuren, heldere lijnen en de geraffineerde afwerking het
kantoor een zelfbewuste uitstraling.

Kantoor Océ-Nederland in ’s-Hertogenbosch door Architectenbureau De Twee Snoeken

Het bestaande kantoorpand, dat onderdak bood aan ruim 450 medewerkers, was verouderd. Het zou in eerste instantie worden gerenoveerd, maar vanwege de inefficiënte maatvoering is een deel gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het bestaande deel is opgeknapt en middels een tussenhal met de nieuwbouw verbonden.

Maarten Willems en Tanja Lamers van Architectenbureau De Twee Snoeken hadden bij het ontwerp ‘kracht door eenvoud’ voor ogen. De nieuwbouw bestaat uit een transparante ‘doos’, die de bijzondere functies huisvest, en een ‘staaf’ in vier verdiepingen, die de werkruimtes herbergt.

Het volledige artikel verscheen eerder in de Architect, nummer 4, 2006, p98-101.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Brabantlaan 2
  • Plaats Den Bosch
  • Projecttitel Kantoor Océ-Nederland in ’s-Hertogenbosch door Architectenbureau De Twee Snoeken
  • Projectarchitect(en) Maarten Willems en Tanja Lamers
  • Adviseur installaties Technisch adviesburo Becks, Vught
  • Interieurarchitect Interieurbouwer Soons interieurbouw, Schimmert / Meubelontwerp Architectenbureau De Twee Snoeken, ’s-Hertogenbosch / Speciaal meubilair Desque Eindhoven / Kantoormeubilair Ahrend Eindhoven
  • Landschapsarchitect Beplanting J&M bedrijfsbloemisten, Heusde
  • Bouwmanagement Ingenieursbureau Van De Laar, Eindhoven
  • Netto vloeroppervlakte (m2) nieuwbouw 6785 m2, renovatie 5100 m2
  • Voorlopig ontwerp 15-04-2010
  • Definitief ontwerp 15-04-2010
  • Aanvang bouw 01-04-2006
  • Oplevering 01-11-2005
  • Opdrachtgever Océ Nederland
  • Ontwerpbureau Architectenbureau De Twee Snoeken, ’s-Hertogenbosch
Reageer op dit artikel