Project

Kantoor FidesWonen te Middelharnis

Geen categorie

Het voormalige postkantoor in Middelharnis is verbouwd tot het kantoorpand van FidesWonen, waarbij het pand ondanks een grondige verbouwing zijn kenmerkende uitstraling heeft behouden.

Kantoor FidesWonen te Middelharnis

 

 

Met het vertrek van TNT Post is het voormalig postkantoor vrijgekomen, dat op een markante plaats in de dorpskern Middelharnis-Sommelsdijk staat. De oorspronkelijke gevel uit de jaren ’70 voldeed niet meer aan de moderne eisen en dus is ervoor gekozen deze te vervangen. Daarbij zijn karakteristieke elementen, zoals de verticale geleding en de materialisering op duurzame en eigentijdse wijze teruggebracht.

Transparatie en het gebruik van pure materialen zijn belangrijke thema’s die ook in het interieur zijn doorgevoerd. Zo is de volledige betonconstructie in het zicht gehouden. De installaties hangen daaronder vrij in de ruimte. Een ‘vlak’ van ronde schijven geeft de ruimte een geborgen uitstraling, terwijl de ruimtelijkheid van het oorspronkelijke gebouw maximaal wordt benut.

Lange zichtassen door het gebouw met uitzicht op de omgeving koppelen de afdelingen aan elkaar. Deze zijn gepositioneerd rond de centrale voorzieningen, zoals overlegruimten, de ontvangst-balie en het sanitair. Op de afdelingen worden de diverse werkplekken van elkaar gescheiden door een combinatie van kasten en glaswanden. De indeling is eenvoudig aan te passen om op een duurzame wijze om te kunnen gaan met veranderende wensen van de gebruikers in de toekomst.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Langeweg 10
  • Plaats Middelharnis
  • Projecttitel Kantoor FidesWonen te Middelharnis
  • Projectarchitect(en) Paulus de Jager
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoor
  • Aanvang bouw 02-09-2014
  • Oplevering 01-04-2014
  • Opdrachtgever FidesWonen
  • Ontwerpbureau Studio Architecture
Reageer op dit artikel