Project

Juwelier in Athene door Kois Associated Architects

Geen categorie

Een sluier van rook in de etalage van juwelier Ileana Makri in Athene trekt veel nieuwsgierige blikken van voorbijgangers. De rookmachine is door Kois Associated Architects ingezet om de sfeer van een mysterieus woud, die ze in het interieur willen neerzetten, te versterken. De displayelementen zijn op geometrisch gevormde bomen bevestigd.

Juwelier in Athene door Kois Associated Architects

Het Griekse bureau Kois Associated Architects ontwierp een winkelinterieur als een bos van geabstraheerde bomen, waar de klant in alle vrijheid doorheen kan dwalen. De juwelen van de Atheense sieradenontwerper Ileana Makri, vervaardigd van kostbare edelmetalen en edelstenen, zijn te bewonderen in glazen vitrines van verschillende vormen en afmetingen, bevestigd aan de smalle kolommen tussen plafond en vloer. Rook van een dry-ice machine moet de suggestie opwekken van dauw en mistnevels.

Ruwe materialen

Om weg te komen van ‘de standaardluxe presentaties’ in een juwelierszaak, bedachten de architecten een palet van metaal, glas, hout en steen, refererend aan de ruwe materialen waarmee sieradenontwerpers werken. Panelen van de bleek blauwgrijze steen Ceppo di Gre bedekken een aantal wanden. Deze Italiaanse natuursteen heeft een onregelmatige structuur, die door fijn schuur- en polijstwerk nog beter naar voren komt.

Bij wijze van contrast met de gladde en spiegelende oppervlakken van de wanden en vitrines, zijn op de vloer onbewerkte houten planken gelegd in een patroon. Comfortabele paarse leunstoelen en een met groene stof beklede bank bieden een rustige zitplek aan de klanten. Fluorescerende verlichtingsstrips wijzen de weg naar de studio van de ontwerper. Daar trekken grotere, sculpturale objecten en geurkaarsen onder glazen stolpen de aandacht. Dit meubilair is ontworpen door de architecten en uitgevoerd door lokale ambachtslieden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Patriarhou Ioakim 15
  • Plaats Athene
  • Projecttitel Juwelier in Athene door Kois Associated Architects
  • Projectarchitect(en) Kois Stelios
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 130 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-12-2014
  • Definitief ontwerp 01-12-2014
  • Aanvang bouw 30-03-2015
  • Oplevering 01-12-2014
  • Ontwerpbureau Kois Associated Architects
Reageer op dit artikel