Project

Interieur Riviera Cabin studio – llabb

Interieur

Met bootinterieurs als referentie renoveerde llabb een studio appartement van 35 vierkante meter. Door in drie dimensies te denken is de woonruimte geoptimaliseerd. Inbouwmeubilair zorgt ervoor dat de ruimtelijkheid bewaard blijft en geeft de Riviera Cabin een fijn gedetailleerde uitstraling.

Interieur Riviera Cabin studio – llabb
beeld Anna Positano

De vraag van de opdrachtgever was om binnen de beperkte oppervlakte een onderscheid te maken tussen de woonruimte en twee slaapruimten. “De zeevaartcultuur die deze regio in Italië karakteriseert ligt aan de basis van het project. De optimalisatie van opslagruimte in zeilboten en de minimale dimensies van deze ruimten vormden de inspiratie voor het ontwerp.”

llabb-Riviera-Cabin

beeld Anna Positano

Wand

Het appartement wordt verdeeld door een wand waarin diverse functies zijn opgenomen. Vanaf de entree, waar een garderobe en opslag zijn opgenomen, leidt de muur naar de woonkamer van de studio. De diepte van de wand wordt benut met verschillende open en gesloten kasten. Vanaf de woonkamer bieden de grootste deurpanelen toegang tot de slaapvertrekken.

beeld llab

Slaapvertrekken

Binnen de beperkte hoogte zijn twee slaapruimten zo in elkaar geschoven dat op een klein oppervlak plaats is voor vier personen. De onderste ruimte is een volwaardige kamer, de halfhoge ruimte daarboven is te betreden met een trapje vanuit de woonkamer en kijk hier ook over uit. In beide zijn open schappen opgenomen.

llabb-Riviera-Cabin

beeld Anna Positano

Strak

De detaillering van de inbouwmeubels is strak en minimaal. Door het ontbreken van handvaten is het slechts het lijnenspel dat de diepte van de wand verraad. Het multiplex is in twee kleuren gelamineerd en wordt gebruikt als lambrisering. Een witte onderzijde met daarboven lichtblauwe vlakken komt terug op alle wanden van het appartement en refereert naar de horizon.

llabb-Riviera-Cabin


Meer studio appartementen

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Riviera ligure, La Spezia
  • Medewerkers Luca Scardulla, Federico Robbiano, Beatrice Piola, Floria Bruzzone
  • Aannemer Zena Costruzioni s.r.l.s.
  • Toeleveranciers Fratelli Villa Srl (badkamertegels), Woodstock (vloer)
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 35
  • Oplevering 2018
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau llabb
  • Interieurbouw Luca Scardulla, Federico Robbiano
Reageer op dit artikel