Project

Interieur communicatiebureau door SchilderScholte Architecten

Geen categorie

Sterk Werk Communicatie Groep heeft de skyline van Rotterdam laten verwerken in het interieur van zijn nieuwe kantoor gevestigd aan de Veerhaven 7 in Rotterdam. Het ontwerp is gemaakt door SchilderScholte architecten, eveneens uit Rotterdam.

Interieur communicatiebureau door SchilderScholte Architecten

 

 

SchilderScholte architecten realiseerde een industriële, goed georganiseerde beleving, stijlvol hip en dynamisch met een huiselijk gevoel. Het nieuwe kantoor bestaat uit verschillende forse ruimtes, waaronder een directiekamer met secretariaat, een keuken annex lunchruimte, een vergaderzaal en een ontspanningsplek (de ‘huiskamer’). De werkplekken bevinden zich aan de straatkant van het pand, de huiskamer aan de binnenzijde op een podium.

 Inrichting communicatiebureau Sterk Werk Rotterdam door SchilderScholte Architecten

Karakteristiek is de grote, centrale ruimte waar de medewerkers hun werkplekken hebben. Om deze ruimte af te scheiden van de rest van het kantoor, plaatste het architectenbureau een 32 meter lang, 3.2 meter hoog, vrijstaande ruimtescheidende wand opgebouwd uit enkele honderden witte en oranje IKEA Lack-tafels met daarin opgenomen stiltewerkplekken en doorgangen. Het resultaat zijn twee werkzones die functioneel, maar niet visueel gescheiden zijn. Het element vormt daarmee min of meer de ruggengraat van het fysieke kantoor.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Veerhaven 7
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Interieur communicatiebureau door SchilderScholte Architecten
  • Projectarchitect(en) Hill Scholte, Gerrit Schilder
  • Interieurarchitect Interieurbouwer: Thijs Masthoff
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 605 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2014
  • Definitief ontwerp 01-09-2014
  • Aanvang bouw 18-05-2015
  • Oplevering 01-12-2014
  • Opdrachtgever Sterk Werk Communicatie Groep
  • Ontwerpbureau SchilderScholte architecten, Rotterdam
Reageer op dit artikel