Project

Informatiepaviljoen IJs en Es

Geen categorie

In het dorpje Vasse in de gemeente Tubbergen is een informatiepaviljoen over het “Dal van de Mosbeek” geplaatst. De opdrachtgever landschap Overijssel heeft voor dit mooie project midden in de natuur gekozen om te werken met Nobelwood.

Informatiepaviljoen IJs en Es

Stuwwallen

In de eeuwen na de ijstijd is het landschap door zijn bewoners gecultiveerd, waardoor er zich diverse agrarische landbouwgronden en boerderijen in het gebied bevinden. Nog steeds is het glooiende landschap zichtbaar dat door het opstuwende ijs is gevormd ten tijde van de ijstijd. Het landschap heeft hierdoor een belangrijke toeristische functie. In het paviljoen wordt het verhaal van het dal, de flora, fauna en zijn bewoners verteld.

 

Scheve schuur

Door de scheve stand van het gebouw wordt de indruk gewekt alsof het er in de ijstijd al stond en de gletsjer het schuurtje heeft vervormd. De architect heeft bewust voor deze vormgeving gekozen zodat het paviljoen niet alleen functioneel is maar ook in het omringende landschap past. Het gebouw heeft niet alleen de gevel bekleed met NobelWood, maar de gehele buitenschil is van hout.

 

NobelWood

Foreco heeft voor dit project hout van het eigen merk Nobelwood geleverd. Nobelwood voldoet aan duurzaamheidsklasse I, wat betekent dat het een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water heeft. NobelWood is een alternatief voor tropisch hardhout gemaakt van snelgroeiend naaldhout. 

 

Fotografie: Jeroen van Westen

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bergweg 8
  • Plaats Mander
  • Projecttitel Informatiepaviljoen IJs en Es
  • Toeleveranciers true
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 135
  • Aanvang bouw 30-03-2015
  • Oplevering 01-06-2014
  • Opdrachtgever Landschap Overijssel
  • Ontwerpbureau Ten dAm Architecten
Reageer op dit artikel