Project

In de Weerd

Geen categorie

Op de hoek van de Weerdjesstraat en de Vossenstraat is door ons een ontwerp gemaakt voor een sociaal-maatschappelijk centrum, met 21 appartementen. Het betreft een combinatie van verbouw en nieuwbouw. In het gebouw werken verschillende sociaal-maatschappelijke organisaties samen.

In de Weerd

Het gebouw is op de begane grond rondom een patioruimte georganiseerd. Aan deze buitenruimte grenst een restaurantruimte. Rondom het restaurant liggen de vergaderruimten, een internetruimte en een expositieruimte. De kantoorruimten van de verschillende organisaties zijn gesitueerd in separate compartimenten.

Op de verdiepingen zijn 21 wooneenheden voor jongeren gepland binnen een begeleid-wonen programma. De wooneenheden zijn geschikt voor zowel één- als tweepersoons huishoudens, zijn flexibel indeelbaar en kunnen geschikt worden gemaakt voor mindervalide bewoners.

 

Door de directe ligging aan de centrumring hebben we te maken met een zware geluidsbelasting.

De glazen schermen voor de kozijnen voor de appartementen dienen als geluidswering. De ontsluiting en de buitenruimte van de appartementen liggen aan de zonnige en geluidsarme patiozijde.

 

Het is een ingetogen en markant hoekgebouw dat qua schaal en materialisering aansluit bij de omliggende bebouwing.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Weerdjesstraat 168
  • Plaats Arnhem
  • Projecttitel In de Weerd
  • Projectarchitect(en) Frans van de Looi, Maarten Nieuwenhuize
  • Toeleveranciers false
  • Programma Maatschappelijk centrum
  • Aanvang bouw 08-07-2013
  • Oplevering 26-04-2012
  • Opdrachtgever Portaal vastgoed
  • Ontwerpbureau Van de Looi en Jacobs Architecten
Reageer op dit artikel