Project

Hoofdkantoor Qualm

Geen categorie

Een informeel, stoer en stijlvol kantoor. Qualm, een aannemingsbedrijf van grond-, weg- en waterwerken, is een familiebedrijf. Dit is terug te zien in de manier van werken in een professionele, maar tegelijkertijd informele, werkomgeving. Plezier in het werk staat hoog in het vaandel. Naast professionele verantwoordelijkheid zijn persoonlijke contacten erg belangrijk. Die bepalen de manier van samenwerken.

Hoofdkantoor Qualm

Munt en chocolade

Het gebouw staat op industrieterrein ‘de Pothof’. Dit terrein uit de jaren zestig kenmerkt zich door robuuste no-nonsense gebouwen. De geprofileerde aluminium gevel van het kantoorgebouw van Qualm refereert daar naar. Daar, waar de warme middenzone de gevel raakt, laten grote glazen puien het open karakter van het interieur zien.

Gebouw en interieur zijn integraal ontworpen. Het ontwerp bestaat uit twee ‘werelden’, die samen de gewenste sfeer voor Qualm maken. Alle kantoorruimtes zijn zakelijk vormgegeven en vormen een kraakheldere werkomgeving. Alles binnen de ruimte is wit. Witte wanden, witte vloeren, wit plafond, witte kasten en witte tafels. 

In de andere ‘wereld’ is de verkeersruimte zodanig verbreed, dat het niet langer een gang is, maar een ruimte wordt, waar meerde ontmoetingsplekken zijn. Er zijn koffiecorners, de lunchroom en overlegplekken. Deze specifieke vaste meubelstukken, welke met 13Speciaal uit Rotterdam zijn ontwikkeld, geven kleuraccenten aan de middenzone. Verder bestaat deze wereld uit Essenhout. Essen vloeren, Essen kozijnen, Essen plafond en Essen balustades. 

Het kantoor is als één doorlopende ruimte ontworpen met een open relatie tussen de werkplekken en de middenzone. 

De twee ‘werelden’ zijn elkaars tegengestelden, maar samen laten ze zich combineren tot een uiterst smaakvolle combinatie, zoals munt en chocolade.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Oranjelaan 43
  • Plaats Rozenburg
  • Projecttitel Hoofdkantoor Qualm
  • Projectarchitect(en) henk bultstra & bert karel deuten
  • Toeleveranciers false
  • Programma 1.000m2 kantoor
  • Voorlopig ontwerp 07-08-2013
  • Definitief ontwerp 07-08-2013
  • Aanvang bouw 01-10-2013
  • Oplevering 01-09-2012
  • Opdrachtgever Erik Mulders
  • Ontwerpbureau sputnik
Reageer op dit artikel