Project

Hoofdkantoor Charles Vogele Benelux

Geen categorie

De opgave om een nieuwe onderkomen te ontwerpen voor een kledingmerk dat zijn gevoel met de mode terug wilde zien op de werkvloer. De uitdaging was een kantoor te maken dat tegelijk een cultuuromslag bracht in het overgaan naar een open werkvloer, met flexplekken, werkeilanden en omringd door kleding.

Hoofdkantoor Charles Vogele Benelux

Het hoofdkantoor van Charles Vogele Benelux krijgt een nieuwe werkplek langs de A2 bij Breukelen. In een a-typisch gebouw voor een kantoor wordt straks een nieuw modieus gebouw ingericht als onderkomen voor 30 werknemers trainingsruimten voor winkelpersoneel.

De beleving van mode op deze werkvloer is uitgangspunt geweest voor dit ontwerp, zo wordt de modebeleving van de kleding voelbaar gemaakt. Het werken temidden van de mode en kleding is belangrijk voor de ruimtes.

Alles in het ontwerp van GROW architects concentreert zich rondom het centraal hart van het gebouw, de ovale vide. Deze trekt de werkplekken centraal naar het midden en zorgt voor een heldere indeling van verschillende plekken. Vanuit dit ‘hart’ van het gebouw straalt de mode zich uit naar omliggende werkplekken en omgeving.

Een aantal in bamboe uitgevoerde vaste meubel elementen, de catwalk, balie en kledingwand geven het interieur schaal en maken met hun multifunctioneel gebruik de ruimte tot meer dan een werkplek alleen. Dit gebouw ademt straks het modemerk. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Corridor 17
  • Plaats Breukelen
  • Projecttitel Hoofdkantoor Charles Vogele Benelux
  • Projectarchitect(en) Sjuul Cluitmans
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoor/trainingsruimte
  • Voorlopig ontwerp 20-07-2015
  • Definitief ontwerp 20-07-2015
  • Aanvang bouw 20-07-2015
  • Oplevering 26-06-2015
  • Opdrachtgever Charles Vogele
  • Ontwerpbureau GROW architects
Reageer op dit artikel