Project

Herbestemming monumentale school in Utrecht

Geen categorie

De eerste opdracht van BYTR betrof de herbestemming van de voormalige Catharinaschool tot vier appartementen. Niet zachtzinnig maar met aandacht voor de rijke historie zijn in het pand ingrepen verricht.

Herbestemming monumentale school in Utrecht

Ramen aan de achterkant van het gebouw werden verlaagd om beter te passen in de nieuwe huiselijke functie. De originele waren gesitueerd boven ooghoogte en boden geen uitzicht op de buitenwereld.

Spel

Een toegevoegde tussenverdieping vergroot niet alleen de hoeveelheid aan leefruimte, maar verwezenlijkt ook een interessant spel tussen verschillende niveaus, licht- en schaduwoppervlakten en introverte versus extroverte ruimtes.

Trappen als ruimtelijke objecten

De trappen spelen een belangrijke rol in het interieur. Ze dienen niet alleen als brug tussen de contrasterende niveaus maar definiëren en omarmen de ruimte ook als object. Het vindingrijke gebruik tussen de badkamers, opslag en de toiletten ontplooit het idee van objecten die een ruimte definiëren.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Abstederdijk 28
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Herbestemming monumentale school in Utrecht
  • Toeleveranciers false
  • Programma Herbestemming Catharinaschool tot 4 appartementen
  • Voorlopig ontwerp 28-10-2011
  • Definitief ontwerp 28-10-2011
  • Aanvang bouw 28-10-2011
  • Oplevering 15-07-2009
  • Ontwerpbureau BYTR Architecten, Rotterdam
Reageer op dit artikel