Project

Herbestemming loods tot kantoorpand

Geen categorie

In Maastricht heeft Verheij Architecten een in een woonbuurt gelegen leegstand complex, bestaande uit een voormalig woonhuis / kantoor en aangebouwd magazijn, verbouwd tot een verzamelkantoor voor drie bedrijven, waaronder een bureau voor grafische vormgeving.

Herbestemming loods tot kantoorpand

Het voormalige magazijn met de achter- en zijgvels gelegen op de erfgrens had middels enkele daglichtkoepels slechts een zeer beperkte daglichttoetreding. De magazijnruimte die geschikt gemaakt diende te worden voor een kantoor- en atelierfunctie diende ruimschoots van daglicht te worden voorzien. Door middels een uitsnede in het dak, een met een glaskap overdekte centrale binnenpatio te maken, zijn de ateliers, verbindingsgang met garderobe, overlegkamer en de gemeenschappelijke vergaderruimte van daglicht voorzien. Tevens functioneert deze binnenpatio als centrale binnenruimte die de toegang tot een van de overlegkamers en grote algemene vergaderzaal vormt . Aan de voorzijde van het gebouw is door het vervallen van de laad-en losruimte van het magazijn aan de twee bestaande kantoorruimtes nog een derde kantoorruimte toegevoegd kunnen worden. In de naast de hoofdentree gelegen gemeenschappelijke entreehal is een receptiebalie geplaatst  waar de bezoekers voor de drie bedrijven ontvangen worden. Met beperkte middelen is zo een functioneel en representatief  bedrijfsverzamelgebouw tot stand gekomen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Lage Kanaaldijk 1
  • Plaats Maastricht
  • Projecttitel Herbestemming loods tot kantoorpand
  • Projectarchitect(en) ir. H.F.M.J. Verheij i.s.m. ir. H.M.J. Luijten
  • Aannemer M&M Bouw Sittard bv
  • Bouwmanagement Ingenieursburo van der Werf en Nass bv
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 03-12-2013
  • Opdrachtgever Sturkenboom de Beaumont
  • Ontwerpbureau Verheij Architecten
Reageer op dit artikel