Project

happyhappyjoyjoy in Amsterdam door concrete

Geen categorie

concrete ontwierp het concept, de naam, het interieur en de totale identiteit van happyhappyjoyjoy; een restaurant dat staat voor een eclectische mix en verzameling van verschillende straten en steegjes, vol met rijke kleuren, prints, verlichting en diverse zitmomenten. Met het ontwerp ambieerde concrete van happyhappyjoyjoy een nieuwe generatie restaurants en interieurs te creëren, en te breken met de huidige trends.

happyhappyjoyjoy in Amsterdam door concrete

De ingang van het restaurant verwijst naar een steegje, met daarachter een tweede gevel voorzien van een op maat gemaakte wand van louvre deuren die bijdragen aan het straatgevoel. Tussen de glazen gevel en de tweede louvre gevel hangen er in het steegje 18 lichtbakken, variërend in grootte, ontwerp en hoogte.

De kasten in de bar zijn opgebouwd uit planken in een hoek van 45 graden, die plaats bieden aan allerlei Aziatische ingrediënten en dranken. De happyhappyjoyjoy lichtreclame is op de kast bevestigd en licht de kamer op in neon rood.

De verzinkt stalen bar, omringd door 17 barkrukken, ligt centraal voor in het restaurant en wordt bekroond door een flessenrek gevuld met dranken.

Verder in het pand, straalt het restaurant een heel andere en nog kleurrijkere sfeer uit. De muren zijn bedekt met in Azië verzamelde affiches en pamfletten.

Het plafond met rood gekleurde verlichte papieren parapluutjes versterkt de warme Aziatische sfeer van de kamers.

De keuken is verbonden met de achtersteeg. Een stalen wand van kraampjes met vier openingen waar woks, stoomkokers en gasbranders Aziatische temperaturen brengen in het restaurant.

De private dining van happyhappyjoyjoy ligt aan de linkerzijde van de achtersteeg.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bilderdijkstraat 158hs
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel happyhappyjoyjoy in Amsterdam door concrete
  • Projectarchitect(en) Rob Wagemans & Marc Brummelhuis
  • Toeleveranciers false
  • Programma restaurant / bar
  • Voorlopig ontwerp 18-12-2014
  • Definitief ontwerp 17-04-2015
  • Aanvang bouw 06-01-2016
  • Oplevering 23-07-2015
  • Opdrachtgever IQ creative
  • Ontwerpbureau concrete
Reageer op dit artikel