Project

Hair spa Rob Peetoom in Kerobokan, Bali

Geen categorie

Kapper Rob Peetoom richtte op Bali, het Indonesische eiland waar hij na één bezoek verliefd op werd, een nieuw concept op: de hair spa. Naar Amerikaans voorbeeld biedt deze verzorging van haar en hoofdhuid, op een plek waar lichaam en geest ook langdurig kunnen ontspannen en opladen. Ruud van Oosterhout ontwierp een exotische idylle, waarin de natuur voor een gevoel van ‘wellbeing’ zorgt.

Hair spa Rob Peetoom in Kerobokan, Bali

De vaste architect van Rob Peetoom, Ruud van Oosterhout, liet zich voor het ontwerp inspireren door Balinese dorpen, waar een gemeenschappelijke ontmoetingsplek het hart van de bebouwing vormt. In tegenstelling tot de meeste wellnesscomplexen op het eiland, die een generieke en westerse uitstraling hebben, wilde hij de cultuur van de plek duidelijk zichtbaar maken in de hair spa. Besloten is te werken met lokale vormen, materialen en bouwtechnieken.

Programma in drie delen

Het complex bestaat uit drie losse volumes met water als verbindend element. De huizen, opgetrokken uit lokaal hardhout, verschillen van functie. In het ontvangstgebouw van twee verdiepingen bevinden zich behandelruimtes voor schoonheidsbehandelingen en de personeelsruimtes, in het tegenovergelegen volume wordt haar geknipt, gekleurd en make-up aangebracht.

Uitzicht rijstvelden

Het achterste gebouw biedt naast massageruimtes, winkel en bar een terras met ligbedden, die uitkijken over de achtergelegen rijstvelden. Ook heeft het een multifunctionele ruimte, geschikt voor exposities of evenementen. Op natuurstenen trottoirs en ‘stepping stones’ lopen klanten van het ene paviljoen naar het andere, tussen lelies, siergrassen en palmen door.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Petitenget 16
  • Plaats Seminyak
  • Projecttitel Hair spa Rob Peetoom in Kerobokan, Bali
  • Projectarchitect(en) Ruud van Oosterhout & Dijana Alagic
  • Interieurarchitect Ruud van Oosterhout Design, Amsterdam
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 1000 m2, perceel 600 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-03-2010
  • Definitief ontwerp 01-06-2010
  • Aanvang bouw 16-02-2012
  • Oplevering 10-11-2011
  • Opdrachtgever Rob Peetoom, Haarlem
  • Ontwerpbureau Ruud van Oosterhout Design, Amsterdam
Reageer op dit artikel