Project

Gran Casino aan de Costa Brava

Geen categorie

Het Gran Casino Costa Brava ligt aan de historische tuinen van het Gran Hotel Monterrey, in het centrum van Lloret de Mar (Girona). Het unieke ecologische ontwerp is van Fermín Vázquez van b720 Arquitectos.

Het gebouw staat in directe verbinding met haar omgeving. Op deze manier is het volledig geïntegreerd aan de tuinen van Hotel Monterrey.

Gran Casino aan de Costa Brava

 

 

Het gebouw doet het Monterrey complex herleven en verrijkt de omgeving doordat het gebouw op zichzelf nu een breed scala aan recreatie biedt. Vanuit de openbare weg is het gebouw een opvallende verschijning, terwijl het vanuit het gezichtspunt van de tuin ‘verborgen blijft’, omdat de architectuur aangepast is aan de omgeving. Naast de visuele verrijking van de omgeving, biedt het gebouw ook een functionele rol. Het ontwerp van het dak zorgt ervoor dat het ook bescherming biedt tegen geluidsoverlast van de wegen.


Het gebouw is geïntegreerd in haar groene omgeving

Multifunctioneel

Het gebouw bestaat uit die verschillende niveaus. Naast de casino, op de begane grond, is er op de eerste verdieping een multifunctionele ruimte met onder meer een aula en een conferentieruimte. Op het dak bevindt zich een privé-hotel en casino. Een uniek aspect van het dak is dat dit door de beplanting met lokale planten, struiken en bomen, als het ware een groene mantel op het gebouw is.

Interieur

Het interieur wordt bepaald door een aantal verschillende kleuren. De ruimtes worden gekleurd met brons, zwart en zandtinten. De casino maakt een opvallende visuele impact. Diffuse gouden tinten vloeien door elkaar die de decoratieve functie van deze ruimte bekronen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Lloret de Mar (Girona)
  • Projecttitel Gran Casino aan de Costa Brava
  • Projectarchitect(en) Fermín Vázquez
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 22.324 m2 + 8.800 m2 ontwikkelingsgebied
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2006
  • Definitief ontwerp 01-10-2006
  • Aanvang bouw 11-04-2011
  • Oplevering 01-01-2010
  • Ontwerpbureau b720 Arquitectos
Reageer op dit artikel