Project

Faculteit Natuur en Techniek, Hogeschool Utrecht door Ex Interiors en Inbo

Geen categorie

Met de renovatie en de nieuwbouw van de faculteitsgebouwen Natuur en Techniek wil de Hogeschool Utrecht beter zichtbaar worden in de stad en meer studenten aantrekken. Een neutraal interieurontwerp met hier en daar eigentijdse accenten omarmt de gebruikers. Onorthodoxe elementen als houten studiedozen nodigen studenten uit zich de ruimte eigen te maken en zich creatief uit te drukken. Ruige, onafgewerkte materialen en sobere tinten versterken de industriële uitstraling.

Faculteit Natuur en Techniek, Hogeschool Utrecht door Ex Interiors en Inbo

Al vanuit de trein springt het nieuwe gezicht van de Faculteit Natuur en Techniek (FNT) van de Hogeschool van Utrecht in het oog. Achter de opvallende glazen gevel met betonnen kruizen ligt een in felrood en wit uitgevoerd grand café, waarvan de met Moooi-lampen getooide lantaarnpalen de show stelen. Dit is het resultaat van de vernieuwingen die de faculteitsgebouwen in het noordelijk deel van het Utrechtse centrum hebben ondergaan. Het complex uit de jaren vijftig en zestig aan de Oudenoord 700 was sterk verouderd en werd der-halve niet aantrekkelijk geacht voor nieuwe studenten. Het gebouw moet de filosofie van de HU uitdragen: open, transparant en uitnodigend, en dient plezier in techniek te etaleren.

Het volledige artikel verscheen eerder in de Architect, nummer 3, 2009, p82-85.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Nijenoord 1
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Faculteit Natuur en Techniek, Hogeschool Utrecht door Ex Interiors en Inbo
  • Adviseur installaties Van Heugten, Nijmegen
  • Aannemer Heijmans Bouw Utrecht, Nieuwegein
  • Interieurarchitect Ex Interiors, Nieuwegein / Projectteam Odette Ex, Hans Hensbroek, Hetty Keiren
  • Bouwmanagement Strackee, Amsterdam
  • Voorlopig ontwerp 28-09-2009
  • Definitief ontwerp 28-09-2009
  • Aanvang bouw 01-03-2009
  • Oplevering 01-10-2008
  • Opdrachtgever Hogeschool Utrecht, Utrecht
Reageer op dit artikel