Project

EY Utrecht door Fokkema & Partners

Interieur

EY houdt zich bezig met alle facetten van bedrijfsvoering en talentontwikkeling. Reeds in 2012 ontwikkelde de firma het concept ‘Workplace of the Future’. Voor de vestiging in Utrecht ontwikkelde Fokkema een lokale vertaling van dit programma, die voldoet aan Nederlandse wet- en regelgeving en de wensen en eisen van de gebruikers en omgeving.

EY Utrecht door Fokkema & Partners

Om optimaal aan te sluiten op de enorme diversiteit aan werkzaamheden die binnen EY plaatsvinden, realiseerde Fokkema & partners een grote variëteit aan werkplekken, allen verschillende in omvang en inrichting. Zo wordt het activity based werken gefaciliteerd.

Dichtheid

Bijzonder is, dat ondanks de veelheid aan werksferen, een gebruikelijke dichtheid aan werkplekken is op het kantoor.

Privacy versus transparantie

In het interieur worden open en gesloten ruimtes afgewisseld. Een glazen wand met lamellen is gesitueerd tegenover de kern van het gebouw. De lamellen zorgen ervoor dat er privacy is, terwijl het gevoel van transparantie overeind blijft.

Daglicht

Karakteristiek voor het kantoor is het overvloedige daglicht in het interieur. De verdiepingsvloeren bevinden zich deels onder een glazen dak, een glazen vide zorgt ervoor dat het daglicht zich verspreid naar de lagergelegen verdiepingsvloeren. Een trap in de vide verbindt de verdiepingen. Het bouwdeel dat zich onder het glazen dak bevindt vormt het hart van het gebouw en verbindt alle gebieden van het kantoor-concept.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel EY Utrecht door Fokkema & Partners
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 11-04-2016
  • Ontwerpbureau Fokkema & partners
Reageer op dit artikel