Beeld Lucas van der Wee

Verbouwing Rechtbank Rotterdam - Fokkema & Partners Architecten

De Rechtbank Rotterdam op de Kop van Zuid heeft een grootschalige verbouwing ondergaan van de publieke ontvangstruimte, het kenniscentrum met ontmoetingsgebied en de kantooromgeving. Om in een overzichtelijke, veilige en servicegerichte entree te voorzien is ter plaatse van de rechtbank de bestaande galleria - een met glas overkapte buitenruimte tussen drie bouwvolumes waaronder zich ook nog een metrostation bevind - getransformeerd tot een hoogwaardig verblijfsgebied.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Rijksvastgoedbedrijf // Gebruiker: Rechtbank Rotterdam, Openbaar Ministerie Rotterdam

  • Ontwerpbureau

    Fokkema & Partners Architecten

  • Oplevering

    december 2019

  • Plaats

    Rotterdam

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    15.000 m2

  • Voorlopig ontwerp

    juni 2017