Project

Ecologische villa

Geen categorie

In de polder aan de zuidkant van Delft ligt een prachtige villa die ontworpen is door architectenbureau Change.nl. Voor de buitenkant van de gevel is er gebruik gemaakt van drie materialen, namelijk staal, glas en hout. Door de slimme combinatie van deze materialen wordt een strak en natuurlijk effect gecreëerd wat past bij de natuurlijke omgeving.

Ecologische villa

Vanuit het bovengelegen balkon is er een panoramisch uitzicht op het polderlandschap.

Een groot deel van de gevel bestaat uit verticale latten van NobelWood. De onderkant van het overstek, het dak en balkon bestaan geheel daaruit. Voor het terras is er gebruik gemaakt van NobelWood vlonderdelen. Toepassingen van NobelWood in deze woning zijn verwerkt in de kozijnen, ramen, deuren, gevel, vlonder en plafonddelen.

Ruim 5 jaar na oplevering is het hout nog steeds van hoge kwaliteit en volop in het vergrijzingsproces. Het Houtblad heeft een artikel geschreven over deze villa. In dit artikel kunt u meer lezen over de verkleuring van het hout.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres - -
  • Plaats Abtswoude
  • Projecttitel Ecologische villa
  • Projectarchitect(en) Change.nl
  • Adviseur installaties moBius consult
  • Aannemer Bouwmaatschappij Tizo
  • Bouwmanagement Pieters Bouwtechniek
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 22-02-2016
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Change.nl
Reageer op dit artikel