Project

Duurzaam vernieuwde kantoor Stichting Natuur & Milieu

Geen categorie

Het duurzaam vernieuwde kantoor van Stichting Natuur & Milieu is ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken (HNW). Met een grote ingreep in het interieur werd de overgang naar HNW gefaciliteerd. Door verschillende type werkplekken te introduceren is het gedrag, de routines en de cultuur op de werkvloer positief verandert.

Duurzaam vernieuwde kantoor Stichting Natuur & Milieu

Er is een brainstormruimte gekomen, een informele overlegplek en er zijn diverse aanlandplekken bijgekomen. Naast faciliteiten voor intern gebruik zijn er ook werkplekken voor externen, zoals de aanlandplekken in de gang en de kantine. Duurzaamheid is het uitgangspunt voor de overgang naar HNW en is tevens het uitgangspunt voor het materiaalgebruik van het interieur. Het maatwerk, zoals de balie, de aanlandplekken en het kantine meubel, is gemaakt van greenpanel en gefineerd met duurzaam bamboe. Stichting Natuur & Milieu kan met haar nieuwe interieur naast werken volgens de principes van HNW ook haar duurzame doelstellingen overbrengen.

Stichting Natuur & Milieu is gehuisvest in een monumentaal pand in hartje Utrecht. Hun locatie kenmerkt zich door een wirwar aan gangen en kamers, die gecentreerd liggen rondom een monumentaal traphuis. De uitdaging voor het ontwerp was de herkenbaarheid van N&M in het pand te vergroten door de identiteit en duurzame missie zichtbaar te maken en de principes van Het Nieuwe Werken toe te passen.

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Duurzaam vernieuwde kantoor Stichting Natuur & Milieu
  • Projectarchitect(en) Bart Theunissen, Karin Vermaat
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 29-05-2012
  • Definitief ontwerp 27-03-2013
  • Aanvang bouw 05-09-2013
  • Oplevering 27-06-2013
  • Ontwerpbureau Studio Kaart
Reageer op dit artikel