Project

Droombaanhotel Grand Suite

Geen categorie

In een grachtenpand in Amsterdam is een donkere kantoorruimte getransformeerd tot een luxe appartement. Ingeklemd tussen andere bebouwing op de begane grond bood de ruimte weinig leefkwaliteit. Met een patio als bron van daglicht en als ruimtescheidend element creëerde KUUB een lichte suite met een open plattegrond.

Droombaanhotel Grand Suite

De uitdaging was om een donker, claustrofobisch kantoor-aan-huis te transformeren naar een luxe suite voor langer verblijf. Deze is uitgerust met een ruime werkplek, sauna, pantry, lounge, open badruimte en slaapruimte.

  

Openen, verdelen en verbinden

KUUB vond de oplossing voor deze ruimte in het creëren van een centraal gelegen patio. Deze brengt naast een buitenruimte ook een overdaad aan natuurlijk licht. Doordat hij in het midden van de open plattegrond is gepositioneerd geeft hij de hele woning een open gevoel. De patio vormt een natuurlijke scheiding tussen het leef- en bad/slaapgedeelte. Als de schuifpuien open staan  vloeit de ruimte juist door alle zones heen. Dit verbindende effect wordt versterkt door een kiezelvlak dat verschuift van buiten naar binnen.

  

Strakke detaillering

De ruimtelijke elementen waar het plan om draait komen volledig tot hun recht door abstracte bouwkundige aansluitingen. Veel details zijn vakkundig weggewerkt. Interieurelementen worden versterkt met schaduwvoegen en doorlopende vlakken. Dit geeft rust en laat alle ruimte aan het spel van kleur en structuur van materiaal en de dynamiek van schaduw en daglicht. Een ‘Droombaanhotel’ als ruimte voor reflectie en inspiratie.

  

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Droombaanhotel Grand Suite
  • Projectarchitect(en) Pascal Hielckert
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 02-06-2016
  • Oplevering 01-01-2015
  • Ontwerpbureau KUUB
Reageer op dit artikel