Project

District A – Vietnamese Streetfoodbar – Koen Klok & Lagado architects

Geen categorie

In hartje Rotterdam is een voormalige wasserette door architect Koen Klok in samenwerking met LAGADO Architects getransformeerd tot een gezellige, maar rauwe Vietnamese Streetfoodbar. Het interieur vormt een neutrale basis waartegen kleurrijk meubilair en verlichting afsteken. De rauwe locatie in een parkeergarage is benut om het straatgevoel te versterken.

District A – Vietnamese Streetfoodbar – Koen Klok & Lagado architects

Wie district A binnenkomt ziet direct wat er bereidt wordt. De eigenaars wilden een nieuw type Aziatisch restaurant neerzetten, waarbij openheid van onderscheidend belang is. De open keuken vormt het logische centrum van de aandacht achterin de zaak. Via een uitsnede heb je zicht op de in het wit geklede koks, die fel afsteken tegen de groene geglazuurde wandtegels. Als acteurs in een theaterstuk dragen ze zo de energie uit de keuken over aan het restaurant.

 

Parkeergarage

In het restaurant zijn betonnen prefab T-liggers belangrijke beeldbepalende elementen die de lengte en hoogte van de smalle ruimte benadrukken. De liggers lopen van binnen door naar buiten en verbinden het terras en de entreepui visueel met de open keuken. Het verlaagde plafond is verwijderd om het unieke karakter van de smalle lange ruimte onder de parkeergarage te benutten voor het straatgevoel van deze streetfoodbar.

 

Materiaalpalet

De bar, het flessenrek aan de wand achter de bar en de zitbank zijn in de lengte geplaatst en versterken zo het lineaire aspect van het interieur. De eettafels staan hier haaks op en bieden bezoekers naast het uitzicht op de straat ook een inzicht op de bereiding van hun eten. Street en Food komen zo samen in het concept achter dit interieur. Het materiaalpalet is ingetogen. Blauwstaal voor het barblad, de uitgiftebalie van de keuken en het flessenrek. Beton voor het basement van de bar en een eikenhouten afwerking voor de zitbank. Het stucwerk van de langste wand is verwijderd waardoor de originele bakstenen zichtbaar zijn.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Aert van Nesstraat 32
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel District A - Vietnamese Streetfoodbar - Koen Klok & Lagado architects
  • Aannemer Cor Speijer, Willems VGO, Erik Hombrink Projecten
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 98
  • Aanvang bouw 29-09-2016
  • Oplevering 29-11-2015
  • Opdrachtgever District A
  • Ontwerpbureau Koen Klok Architekt + LAGADO architects
Reageer op dit artikel