Project

Distributiecentrum Almere

Geen categorie

Mulderblauw architecten ontwierp in opdracht van Vailog een nieuw distributiecentrum voor Geodis. De uitdaging om in een korte bouwtijd en met beperkte middelen een passend ontwerp te maken is met enthousiasme aangegaan. Het resultaat is een opvallend distributiecentrum van ruim 19.000 m2 dat aansluit op de uitgestrekte omgeving van de polder.

Distributiecentrum Almere

Dit distributiecentrum maakt deel uit van een ambitieus stedenbouwkundig plan voor een hoogwaardig bedrijventerrein in Almere. De gemeente Almere legde eerder de randvoorwaarden voor een hoogwaardig bedrijventerrein vast, door te zorgen voor een uitgebreid beeldkwaliteitplan en welstandscriteria.

Mulderblauw ontwierp een (on)opvallend distributiecentrum dat perfect aansluit op de uitgestrekte omgeving van de polder. De gevels bestaan uit horizontale beplating in drie verschillende grijstinten. De smalle kleurstroken zorgen voor een spannend beeld en geven het gebouw een eigen karakter. De donkere terugliggende plint laat het lichtere volume boven het maaiveld zweven en maakt een samenhangend geheel van alle toegangen van het gebouw. Alle onderdelen zijn geprefabriceerd en volledig demontabel, waardoor zowel bouwmateriaal als bouwafval tot een minimum werd beperkt. De oplevering vond nog binnen een jaar na het verlenen van de bouwvergunning plaats.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Wittevrouwen 21
  • Plaats Almere
  • Projecttitel Distributiecentrum Almere
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 19.108
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 18.915
  • Programma 19.108 m2 distributiecentrum en kantoren
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2008
  • Definitief ontwerp 01-12-2008
  • Aanvang bouw 24-07-2014
  • Oplevering 01-01-2010
  • Opdrachtgever Vailog Amsterdam
  • Ontwerpbureau Mulderblauw architecten
Reageer op dit artikel