Project

De Vlijt

Geen categorie

Het vervallen graanpakhuis ‘De Vlijt’ in het centrum van Coevorden is in ere hersteld. Het monumentale pand vervult nu een hotelfunctie.

De Vlijt

Tegen het oude pakhuis is een nieuw gedeelte aangebouwd, waarbij de twee gebouwen met elkaar verbonden zijn door houten zolders en gebinten. In totaal zijn er 24 luxe hotelkamers gerealiseerd.

 

Vóór de herstructurering verkeerde het oude graanpakhuis in zeer slechte staat. Het graan, dat vroeger in ‘de Vlijt’ werd opgeslagen, had de houten balken ernstig aangetast. Dit was echter geen reden om het rustieke hout niet opnieuw in het ontwerp te gebruiken. De balken brengen een intiem accent aan in de hotelkamers, die in het pakhuis zijn gerealiseerd.

 

Ook de oude graankokers zijn een opvallende blikvanger in de ruimte, waar de bezoekers het gebouw binnenkomen. Zo laat ‘de Vlijt’ haar beste kant zien en is een stuk historie zichtbaar gemaakt. Verder is de buitengevel weer in originele staat teruggebracht en staat de naam ‘de Vlijt’ weer trots op de gevel.

 

Naast de Vlijt is een nieuw gebouw geplaatst, dat op een ingetogen manier de karakteristieke Vlijt ondersteund. De gevel van het nieuwe gebouw ligt iets meer van het water af en daardoor ligt het terug ten opzichte van de Vlijt. Hierdoor wordt het oude pakhuis geaccentueerd.

 

Opdrachtgever: Kasteel Coevorden B.V.
Architect: Arnoud Olie van B+O Architectuur en Interieur B.V.
Aannemer: Bouwbedrijf Donker bv

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Kasteel 29
  • Plaats Coevorden
  • Projecttitel De Vlijt
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 28-06-2013
  • Opdrachtgever Kasteel Coevorden B.V.
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur
Reageer op dit artikel