Project

De portiersloge op Strijp-S

Geen categorie

De bestaande portiersloge op Strijp-S in Eindhoven is tijdelijk getransformeerd tot een eigentijds en laagdrempelig ontvangstgebouw. Bezoekers krijgen daar informatie over de toekomstige ontwikkelingen en evenementen die plaatsvinden op Strijp-S.

De portiersloge op Strijp-S

 

 

 

Opvallend en uitnodigend gebouw
Een translucente huid van polycarbonaat is als een neutrale kubus om het gebouw heen getrokken. Precies daar waar de oorspronkelijke portiersloge het meest herkenbaar is, is een opening gemaakt in deze gevel. Achter de huid is door middel van LED een verlichtingspatroon aangebracht, zodat verschillende teksten en eenvoudige beelden op de gevel kunnen worden weergegeven. De verlichting zet het gebouw ’s avonds in een zachte gloed en laat het communiceren met de omgeving. Het oorspronkelijke dak is opgetild waardoor het gebouw kan concurreren met de bestaande omgeving en er binnen een aangenaam hoge expositieruimte is ontstaan. Het is een opvallend en uitnodigend gebouw geworden waar je niet meer omheen kunt.

Monolithisch beeld
Vanwege de beperkte ruimte is het interieur uitgevoerd in één kleur groen. Zo geven de meubels, de sokkel van de maquette en het als een fabriekje vormgegeven blok dat pantry en toilet herbergt, een monolithisch beeld. Omringd door de metershoge foto’s uit het verleden lopen verleden, heden en toekomst in synergie door elkaar heen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Torenallee 1
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel De portiersloge op Strijp-S
  • Projectarchitect(en) Margriet Eugelink (gebouw) en Koen Mulder (interieur)
  • Adviseur installaties Mansveld, Eindhoven
  • Aannemer Stam + De Koning Bouw, Eindhoven
  • Bouwmanagement Adviesbureau Tielemans, Eindhoven
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 146 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-04-2010
  • Definitief ontwerp 01-04-2010
  • Aanvang bouw 12-04-2011
  • Oplevering 01-04-2010
  • Opdrachtgever Park Strijp-S beheer
  • Ontwerpbureau van aken architecten, Eindhoven
Reageer op dit artikel