Project

Chalet Béranger in Saint-Martin de Belleville

Geen categorie

De opdracht een chalet te verbouwen tot ruime familiewoning is ingevuld door de traditionele architectuur te behouden, terwijl het interieur een innovatief karakter heeft.

Chalet Béranger in Saint-Martin de Belleville

De opdrachtgever vroeg Noé Duchaufour-Lawrance het drie verdiepingen tellende Chalet Béranger te transformeren tot een ruime familiewoning van 530 m² met vijf slaapkamers, elk voorzien van een eigen badkamer en toilet, een woonkamer met keuken, een jacuzzi en een ‘game room’. Terwijl de ontwerper het exterieur liet zoals het was, zodat het opgaat in de plaatselijke omgeving, maakte hij een vloeibaar en modern interieur.

Traditionele materialen

Op de begane grond en eerste verdieping zijn de slaap-, bad- en hobbykamers gesitueerd van elk zo’n 35 m². Deze zijn sober en overzichtelijk ingericht. De eenvoud van zijn ontwerp wordt versterkt door de natuurlijke kleuren en traditionele materialen die zijn gebruikt. Naturel stucwerk en verouderde, grijze houten latten bekleden de wanden.

Alkoven met organische vloeiende lijnen definiëren de badkamerfaciliteiten. Om helemaal tot rust te komen, is er op de eerste verdieping 18 m² ingeruimd voor een jacuzzi. Deze kamer is voorzien van grijze natuursteenstrips, die goed passen bij de grijstinten van de met vurenhout beklede wanden en de elementen van geborsteld roestvast staal.

Lees het volledige artikel van Manon Pierre in de Architect interieur van maart 2012.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats St Martin de Belleville
  • Projecttitel Chalet Béranger in Saint-Martin de Belleville
  • Projectarchitect(en) Noé Duchaufour-Lawrance
  • Aannemer Chabot, St Jorioz (F)
  • Interieurarchitect Noé Duchaufour-Lawrance, Parijs
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 530 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-07-2009
  • Definitief ontwerp 01-09-2009
  • Aanvang bouw 23-02-2012
  • Oplevering 01-01-2011
  • Bouwsom inclusief installaties (€) €2.187.000,00
  • Opdrachtgever anoniem
  • Ontwerpbureau Noé Duchaufour-Lawrance, Parijs
Reageer op dit artikel