Project

Castor & Pollux minder massief dankzij glazen toevoegingen

Geen categorie

Je kunt ze niet missen: de galerijflats Castor & Pollux in Leerdam. Hoewel ze uit 1969 stammen, stond hun positie niet ter discussie: woningcorporatie KleurrijkWonen rekent de 157 twee- en vierkamerwoningen tot de Leerdamse kernvoorraad.

Je kunt ze niet missen: de galerijflats Castor & Pollux in Leerdam. Hoewel ze uit 1969 stammen, stond hun positie niet ter discussie: woningcorporatie KleurrijkWonen rekent de 157 twee- en vierkamerwoningen tot de Leerdamse kernvoorraad. Anderhalf jaar (ver)bouwen zorgde voor de benodigde kwaliteitsverbetering in energievoorziening, toegankelijkheid en uitstraling. De wensen van de bewoners wogen zwaar in de planvorming en tijdens de uitvoering.

 

Architectonische blikvangers zijn twee nieuwe transparante torens bij de entrees. Deze torens doorbreken de horizontale galerijen met een opvallend verticaal element, waardoor het aanzicht van de flats veel minder massief wordt. Ze zijn vrijwel helemaal opgebouwd uit iets naar achteren gekantelde glazen lamellen. De beglazing in de toren van de Castor-flat, aan de zonzijde, is voorzien van een oranje zeefdruk in streeppatroon die zorgt voor zonwering. 

 

Opdrachtgever: KleurrijkWonen

Arcitectenbureau: Fame Groep

Bouwbedrijf: Rendon Onderhoudsgroep

 

Producten Metaglas: Methermo® puien en deuren, Total Glas Gevellammelen

 

Voor meer informatie over dit project en de producten van Metaglas, bezoek de website www.metaglas.nl

Ontwerp en realisatie

  • Adres Patrimoniumstraat 104-234
  • Plaats Leerdam
  • Projecttitel Castor & Pollux minder massief dankzij glazen toevoegingen
  • Projectarchitect(en) -
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 01-07-2013
  • Ontwerpbureau Fame Groep
Reageer op dit artikel