Project

Casa F – Herbestemming van museum tot woning

Geen categorie

Op de tweede verdieping van wat vroeger het Kralings Museum was, maakte PEÑA architecture een bijzonder appartement. In de casco verdieping moest een volledig nieuwe indeling worden gemaakt. De karakteristieke kap met bijbehorende kapconstructie vormden aanleiding voor een ingreep die de nokhoogte – op sommige plekken maar liefst 6 meter – maximaal benut.

Casa F – Herbestemming van museum tot woning

Het appartement is bereikbaar via een trappenhuis en een lift. Trap en lift komen uit op een gang die toegang geeft tot woonkamer, masterslaapkamer, gastenslaapkamer, gastentoilet en- gastenbadkamer.

De ruime woonkamer en de masterslaapkamer liggen onder de balkenconstructie en de kap. In het verlengde van de masterslaapkamer ligt een zeer ruime inloopkast en een badkamer met een douche, toilet en bidet. De woonkamer staat in open verbinding met een geheel nieuwe keuken, met een aangrenzende bijkeuken.

Aan de achterzijde is een grote ruimte aan de woonkamer toegevoegd die als ‘speelkamer’ dienst doet. Vanuit de woonkamer zijn openslaande deuren naar twee kleine balkons en de speelkamer geeft toegang tot een groot balkon. In de badkamers, de keuken, slaapkamer en de hal zijn alle kasten ontworpen door de architect, die ook verantwoordelijk is voor de inrichting, de meubels en de verlichting.

In het appartement is gekozen voor een combinatie van hout met de kleur zwart. Die combinatie komt in allerlei vormen voor. Zo zijn de klassieke lounge-stoelen in zwart uitgevoerd zodat deze een relatie aangaan met de eiken vloer. Om de houten vierkante eettafel staan acht zwarte eetstoelen. In de keuken staan twee zwarte stalen krukjes die passen bij het teakhout in de keuken en bij het zwarte granieten keukenblad.

Alle boekenkasten zijn in notenhout uitgevoerd. De kasten in de slaapkamer en inloopkast zijn in eiken uitgevoerd. De eiken vloer heeft een dubbele white wash behandeling gekregen om hem zo lichter te maken.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Hoflaan
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Casa F - Herbestemming van museum tot woning
  • Projectarchitect(en) Gabriel R. Peña
  • Adviseur installaties Hoffman Elektro BV, Bergambacht
  • Aannemer STV, Rotterdam
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 193 m2
  • Aanvang bouw 17-07-2015
  • Ontwerpbureau PEÑA architecture, Rotterdam
Reageer op dit artikel