Project

Capgemini – Ibelings van Tilburg architecten

Geen categorie

EEN GEBOUW MET TWEE GEZICHTEN – De locatie van het kantoor, parallel gelegen aan de A2 en direct naast het NS-station, heeft een grote rol gespeeld in het ontwerp. Naar de snelweg toont het pand een glazen gevel met drie accenten die het gebouw een dynamisch uiterlijk geven. Aan de stadszijde is echter gekozen voor een meer klassieke natuurstenen gevel.

Capgemini – Ibelings van Tilburg architecten

Gemaakt voor Het Nieuwe Werken
Bij de ontwikkeling van het hoofdkantoor van Capgemini in Leidsche Rijn, Utrecht, is Het Nieuwe Werken een belangrijke leidraad geweest. Dit is terug te zien in de kolomvrije werkvloeren met flexplekken, uitwisselbare gemeenschappelijke ruimtes en een centraal atrium als aangename verblijfplaats en netwerkplein. Ook in de binnentuin, die direct verbonden is met het atrium, kan op mooie dagen worden gegeten en gewerkt. Op de kantoorvloeren wordt de open werkruimte onderbroken door vergaderruimten, waardoor voor de werknemers toch meer kleinschalige werkplekken ontstaan. Op elke etage bevinden zich drie ankerpunten, waar je koffie kan halen, even rustig kan zitten en elkaar informeel kan ontmoeten. De trappen tussen de kantoorvloeren zijn zo transparant mogelijk uitgevoerd om de verdiepingen als het ware te laten ‘communiceren’ en je uit te nodigen de trap te nemen.

Race tegen de klok
Toen we eind 2011 werden gekozen voor dit project, begon een race tegen de klok. Capgemini wilde dat het gebouw in mei 2013 werd opgeleverd. Bovendien werd op het laatste moment de oorspronkelijke locatie afgekeurd en vervangen door Leidsche Rijn. Binnen drie dagen konden we echter een nieuw voorstel presenteren en twee maanden later lag er een voorlopig ontwerp.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Reykjavikplein 1
  • Plaats Uithoorn
  • Projecttitel Capgemini
  • Projectarchitect(en) Marc Ibelings
  • Adviseur installaties Ingenieursbureau Linssen B.V., Amsterdam
  • Aannemer BAM Utiliteitsbouw, Utrecht
  • Bouwmanagement BAM advies & engineering, Bunnik
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 24.738m²
  • Aanvang bouw 15-08-2016
  • Oplevering 15-04-2013
  • Opdrachtgever AM Real Estate Development
  • Ontwerpbureau Ibelings van Tilburg architecten
Reageer op dit artikel